به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ دکتر محمدحسین مجلس آرا گفت: از سپتامبر ۲۰۱۳ وضعیت ارزیابی مدارک دانش آموختگان خارج از کشور در یک مقیاس جدید قرار گرفت.
وی افزود: دراین مقیاس دانشگاه ها به چهارگروه ممتاز، خوب، متوسط و ضعیف دسته بندی شدند یکی از مزایای مهم این دسته بندی این بود که ما دانشگاه ها را به نام کشور دسته بندی نکردیم بلکه اگر ۱۵۰۰ دانشگاه ممتاز را در یک گروه مناسب قرار دادیم این دانشگاه ها می توانستند از تمام کشورهای دنیا باشند حتی دانشگاه های کشور های جهان سوم می توانند دراین گروه باشند.
تهران، صنعتی شریف، شهید بهشتی سه دانشگاه برتر جهانی
مدیرکل دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان افزود: برخی سئوال می کنند دانشگاه های خود ما در چه سطحی از این دانشگاه ها قرار می گیرد ، درپاسخ به این افزاد باید گفت. شاخصهایی که ما برای ارزیابی دانشگاه های خارجی بکار می بریم ، شاخص هایی بوده که مخصوص دانشگاه های خارجی است ضمن اینکه دانشگاه داخلی را افراد دیگر ارزیابی می کنند و به حوزه ما ارتباطی ندارد. ضمن اینکه برخی از دانشگاه های ما نیز مانند دانشگاه تهران، صنعتی شریف، شهید بهشتی در ۵۰۰ دانشگاه برترجهان قرار دارند .
مجلس آرا افزود: بهترین مزیت درجه بندی دانشگاه های خارجی این بوده که افراد با مراجعه به سایت دانشگاه های ممتاز را برای تحصیل شناسایی می کنند .
الزام دانشجویان بورسیه برای تحصیل در دانشگاه های ممتاز
وی به مزایای دیگر دسته بندی دانشگاه های خارجی پرداخت و افزود: سازمان امور دانشجویان با توجه به هزینه ای که دانشجوی بورسیه برای کشور دارد، اصرار دارد که این دانشجویان در دانشگاه های ممتاز تحصیل کنند و دانشجویان با استفاده از این دسته بندی می توانند یکی از ۵۰۰ دانشگاه ممتاز را برای تحصیل انتخاب کنند.
تاکید برای تحصیل در دانشگاه های ممتاز و خوب
مدیرکل دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان ادامه داد: مزیت دیگر این دسته بندی این است که افرادی که در گروه متوسط قصد ادامه تحصیل دارند باید بدانند که بعد از تحصیلات رساله و مقاله آنها توسط کمیسیون مربوطه ما ارزیابی می شود بنابراین تاکید ما این است که افرادی که برای تحصیل به خارج می روند یا در گروه ممتاز و یا در گروه خوب تحصیل کنند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه برای تحصیل در دانشگاه های متوسط هم منعی نمی بینیم اما این افراد باید بدانند که بعد از فارغ التحصیلی ممکن است برای گذراندن دروس، ارزیابی پایان نامه و چاپ مقاله دچار چالش شوند.
عدم ارزیابی برخی مدارک به دلیل عدم تایید اصالت
مجلس آرا ادامه داد: سال گذشته ۴ هزار مدرک دانش آموختگان خارج از کشور ارزیابی شد و برخی پروندهها نیز به علت نقص مدارک، عدم تایید اصالت مدارک ، عدم تایید برخی از مراکز لازم مانند وزارت خارجه هنوز ارزیابی نشده است چون باید برای ارزیابی تمام مدارک کامل باشد تا بتوانیم مدرک را ارزیابی کنیم .
حداکثر زمان ارزیابی مدارک بین ۲ تا ۱۵ روز
وی ادامه داد: ارزیابی مدرک دانش آموختگان بین ۲ تا حداکثر۱۵ روز به طول می انجامد تا مدرک دانش آموختگان ارزیابی شود و فارغ التحصیلان مدرک موقت دریافت کنند.
عدم ارزیابی مدرک فارغ التحصیلان ارشد و دکتری از دانشگاه های ضعیف
مجلس آرا ادامه داد: در گروه ضعیف هم تعداد زیادی دانشگاه وجود دارد. از سپتامبر ۲۰۱۳ اعلام کرده ایم که تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری دراین دانشگاهها قابل ارزیابی نیست و فقط سطح کارشناسی در گروه ضعیف ارزیابی می شود که توصیه ما این است دانشجویان در مقطع کارشناسی هم در دانشگاه های ضعیف تحصیل نکنند چراکه درصورت ادامه تحصیل مدرک آنها تحت شرایط خاص ارزیابی می شود.
وی یادآورشد: برخی اشتباه کرده و در دانشگاه گروه ضعیف در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند که بعد از بازگشت به علت عدم ارزیابی مدرک زحمت شان هدر می شود.
مدیرکل دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان افزود: سایت جدید ما به روز است و یکی از ویژگیهای درجه بندی دانشگاه ها این است که چنانچه دانشگاهی را تشخیص دهیم که می تواند در گروه چهارگانه ما باشد با نظر کمیسیون و رایزنان علمی آن دانشگاه را در گروهی که باید باشد قرار می دهیم .
تغییر گروه ۵تا ۱۰ دانشگاه به صورت ماهانه
وی افزود: ماهانه ۵ تا ۱۰ دانشگاه بنا به نظر کمیسیون تخصصی تغییر گروه می دهند و معمولا از خوب به ممتاز تغییر گروه می دهند.
ارزیابی دانشگاه های سنگاپور و کره جنوبی
مجلس آرا افزود: سایت ما مرتب به روز می شود. در گذشته دانشگاه های خوب کره جنوبی و سنگاپور در ارزیابی های ما نبود که اکنون آنها نیز ارزیابی شده و در این دسته بندی قرار گرفته است.
نظر شما